K o n t a k t
  •  

    Hvad er organmassage?

  •  

     

    Hvordan virker organmasage?

 

Hvad kan organmassage?

Vi får stadig flere problemer, fordi vi sidder for meget både på arbejde og i vor fritid. Enhver reduktion i cirkulationen kan skabe et problem i et organ og sænke det generelle sundhedsniveau hos individet. Hvis der har været reduceret cirkulation i flere år eller tiår, kan celler, væv eller endog hele organer blive syge. Derfor kan organmassage - ved at forbedre bevægelse og cirkulation - hjælpe mange mennesker med at genskabe eller vedligeholde deres helbred.

Hvad er organmassage?

Organmassage stammer fra osteopater (en lille  
gruppe læger i USA, som traditionelt arbejdede med massage som supplement til deres medicinske praksis). Organmassagen blev videreudviklet af franske osteopater. Sundheden i hver eneste celle i den levende krop er afhængig af cirkulation af blod, lymfe og andre væsker.  Hver gang dit hjerte slår, bliver oxygen og ernæring flyttet gennem dine arterier og kapillærer til hver eneste levende celle i din krop. Derefter samler blod og lymfe affaldsprodukterne fra cellemetabolismen og fører dem til nyrer, så affaldsprodukterne blive udskilt fra kroppen.

 

Hvordan virker organmassage?

Hjerteslaget pumper blodet ud i kroppens forskellige væv, men muskulær bevægelse i resten af kroppen er nødvendig for at pumpe blod og lymfe tilbage. De forskellige dele af mave-tarmkanalen (spiserør, mave, tolvfingertarm, tyndtarm, tyktarm og endetarm) har muskler, der fører føden frem i fordøjelseskanalen.

Hvis bevægelsen i disse muskler er nedsat p.g.a. arvæv efter operationer eller fra spændinger, er disse muskler mindre effektive. Organmassage kan stimulere og forbedre funktioner i forskellige organer.