K o n t a k t
 •  

   

  Vælg en video om KST

 •  

   

  Video på tysk

Hvad er Kranio-Sakral Terapi?

KST er en terapeutisk behandling af centralnervesystemet.

Betegnelsen Kranio-Sakral Terapi kommer af, at der i kranio-sakral terapien mest arbejdes med områderne omkring kraniet, rygsøjlen og korsbenet (sacrum).
Udover de nævnte knogler, består Kranio Sakral enheden af knoglerne i ansigtet, hjernens membraner samt cerebrospinalvæsken, der cirkulerer omkring hjernen.
Cerebrospinalvæskens opgave er at give hjernecellerne næring og udskille affaldstoffer. Denne væske virker også som støddæmper omkring hjernen.  

 • KST afhjælper ubalance i nervesystemet.
 • Forbedrer blodcirkulationen til hjernen.
 • Frigør spændinger i knoglernes led.
 • Afspænder de membraner der holder hjernen.
 • Forbedrer hjernevæskens og blodets cirkulation.

Kranio-Sakral Terapi er yderst velegnet til at sænke vedvarende stress og kan bl.a.  fjerne eller lindre stress-relaterede sygdomme.

Hvordan foregår behandlingen?

Klienten ligger påklædt og på ryggen under behandlingen.
På punkter med relation til helbredsproblemet, anvender Kranio-Sakral terapeuten et meget let tryk. Disse behandlingspunkter vil sædvanligt være steder på hovedet, i nakken, på ryggen og på korsbenet.
Klienten oplever en afspænding og det er ikke usædvanligt at klienten falder i en let søvn. Behandlingen virker behagelig, både for børn og voksne. Inden første behandling vil der være længere samtale med omkring helbredsproblemet og der vil blive taget notater til journalskrivning. Under samtalen påpeges vigtigheden af at have fået stillet diagnose af egen læge.

Reaktion på behandlingen

Det er meget forskelligt hvor modtagelig klienter er på behandlingen. De fleste vil i den kommende tid være i bedre humør og have mere energi. I få tilfælde vil sygdomssymptomerne være øget i de følgende dage. Dette skyldes i de fleste tilfælde, at klienten er særlig modtagelig for behandlingen. Når terapeuten bliver gjort opmærksom på denne sensitivitet, tilpasses dette i efterfølgende behandlinger.